Presentació del llibre “El Camp de la Bota: un espai i una història”

El passat dimecres, 6 de juny i dintre dels actes de la XXI Setmana Cultural del barri, l’Arxiu Històric del barri va presentar el seu llibre sobre l’antic barri de Barcelona: "El Camp de la Bota, un espai i una història"

desdelamina.net va oferir una emissió en directe de l’acte que va comptar amb la participació de Sara Blasi, Maravillas Rojo, Jaume Cela i José Cárdenas. Ara, i dins de la plataforma desdelaminaTV, us oferim la gravació que vam realitzar.

L’emoció va omplir la sala d’actes de l’Espai Cultural Font de La Mina que es va quedar petita. Molts veïns del barri van poder reviure sensacions i records que els van conformar com les persones que ara son. Molta gent es va identificar en les paraules de José Cárdenas quan va dir: "yo estoy hecho de Campo de la Bota"

La presencia de la inspectora d’educació de l’epoca i dels professors del col·legi del Castell va permetre fer una ullada al passat i com aquest es reflexa en el nostre dia a dia.

Per arradonir l’acte, les pel·licules Llorenç Soler i el Patronato de la Vivienda (del fons de la Filmoteca de Catalunya) van afegir el contrast de mostrar la realitat del barri i de com les administracions de l’època la volien mostrar.

 

REcordem que aquest es el tercer streaming de desdelaminaTV i que pots gaudir dels dos anteriors als següents enllaços:

> Xerrada de presentació del llibre "Paseos con mi madre" de Javier Perez Andujar

> Xerrada d’Antonio Canales "Flamenco i Castellers: patrimoni de l’humanitat"

 

També aprofitem per destacar l’entrevista que vam realitzar a Josep Maria Monferrer, president de l’Arxiu Històric i autor del llibre "El Camp de la Bota, un espai i una història"