Primeres setmanes de curs per a les entitats i serveis del #barriLaMina

  • Categoria de l'entrada:Societat

Amb l’entrada del mes de setembre, la majoria de les entitats i serveis del barri es reactiven. S’escalfen motors per obrir novament les portes després de l’aturada del mes d’agost, amb les energies renovades per encetar un nou curs. A les xarxes i pels carrers hem anat veient la incorporació progressiva del nostre teixit associatiu. D’aquesta manera us volem compartir aquells projectes que ja es troben en marxa.

El Consorci del barri de La Mina era un dels primers en informar del funcionament dels seus projectes. La Capsa dels Jocs no va aturar el seu servei durant el mes d’agost, compartint-nos estones de lleure i aprenentatges amb els infants i les famílies durant les vacances. Coincidint amb el seu 15è aniversari, el Consorci va restaurar el mòdul d’aquest servei, ubicat al parc del Besòs. En col·laboració amb l’AMB, va intruoduir també millores en el conjunt del recinte. Es van ampliar uns 800 metres quadrats la zona de joc. Ara, en total, es disposa d’uns 1.200 metres quadrats.

Els altres dos projectes del Consorci, el Fem Família i l’Espai Jove, s’han reactivat al llarg del mes de setembre. L’Espai Jove, concretament, iniciava aquesta setmana el període d’inscripció:

Altres entitats socioeducatives del territori que han començat el curs amb ganes són el Casal Infantil de La Mina, que ens ha compartit el vídeo dels campaments #Casalònies, el Punt Òmia PES La Mina, que ha reactivat els Espais Oberts per a majors de 16 anys, i els projectes de Salesians La Mina, com la UEC, el Matern-infantil, el Centre Obert o l’Aula d’Estudi, que ja es troben en període d’inscripció i a una setmana de començar l’atenció directa.

Els centres educatius del barri i de l’entorn també han obert ja les seves portes. En el cas de l’Institut Escola ho fan estrenant un nou rocòdrom infantil. I en el cas del Campus Diagonal-Besòs, activant les classes amb l’alumnat i facilitant un punt de vacunació sense cita prèvia els dies 20 i 22 de setembre.

 

Una de les entitats que més ens alegra que hagi recuperat el ritme després de l’estiu i els mesos greus de pandèmia és La Mina Camina. La gent gran del nostre barri torna a passejar regularment ampliant les seves sortides culturals. El quart diumenge de cada mes, les marxes urbanes es reprenen amb la intenció de recórrer els parcs i les zones verdes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.