Què diuen els mitjans sobre el confinament al barri de La Mina?

  • Categoria de l'entrada:Societat

Al llarg d’aquests dos mesos de confinament, us hem anat informant de les novetats sorgides a causa de l’estat d’alarma al nostre barri. I també sobre com l’aturada del país ens ha afectat a nivells de salut ambiental. Però no som els únics que hem parlat sobre La Mina. També ho han fet alguns mitjans de comunicació, que han volgut apropar-se al barri per veure com s’aterren les grans problemàtiques sorgides a causa de la crisi pel COVID-19.

Imatge extreta de Metròpoli Abierta

Com estaran fent el seguiment de les classes des de l’Institut Escola La Mina? Aquesta és la pregunta que ha volgut respondre Metròpoli Abierta. A “Clases a golpe de whatsapp en La Mina”, el mitjà de comunicació s’apropa al professorat per entendre què significa “escletxa digital” quan parlem del nostre barri.

“Muchos niños no tienen móvil, menos aun ordenadores o tabletas”, comenta el professor d’anglès Daniel Madjody. I afegeix: “Los niños imprimen los ejercicios o los hacen en una libreta, nos envían una foto del trabajo y lo corregimos desde nuestro móvil”.” Una realitat que posa llum sobre les dificultats d’accés a les noves tecnologies i que, potser, més enllà de fer visible l’escletxa digital, posa sobre la taula una qüestió de desequilibri social.

“La Mina, un barri amb 14.000 persones confinades en 2.700 habitatges”. Amb aquesta idea la periodista Mònica Terribas i el seu equip de treball han trepitjat el barri per descobrir com sacseja la crisi del COVID-19 a la nostra comunitat. Al Matí de Catalunya Ràdio han parlat sobre densitat habitacional, sobre com la pandèmia ha afectat a les fonts d’ingressos de la població que es dedica a la venda en els mercats ambulants i sobre l’acompanyament que estan fent les associacions socioeducatives del barri. En aquest sentit, han xerrat amb el director de la nostra entitat, Salesians La Mina. En Juanma Cabrera ha recorregut amb ells els carrers cercant altres testimonis.

El reportatge també ha volgut dibuixar com s’està vivint el confinament a l’edifici Venus. Per a fer-ho, han entrevistat a la Paqui i al Paco, dues de les persones que estan al capdavant del projecte Objectiu Venus. La Paqui ha aprofitat l’espai per fer denúncia de la situació que pateixen les veïnes de l’edifici, pendents de resoldre la problemàtica d’uns reallotjaments que tornen a dilatar-se en el temps.