Ràdio La Mina i l’actualitat política, una història d’èxit a les ones i a les xarxes

En els darrers mesos, el dial 102.5 de la FM ha augmentat en oients a l'altra banda dels micròfons. La ràdio local de Sant Adrià del Besòs ha multiplicat el seu impacte a les ones i també a les xarxes socials, on el seu to de crítica social i política ha atret noves seguidores.

 

       

 

L'actualitat catalana ha estat protagonista especial en els darrers mesos als estudis de Ràdio La Mina. I també a les seves xarxes socials, on la sàtira i la crítica al panorama social i polític han augmentat les piulades, els posts i els perfils seguidors. Al Twitter, la ràdio local de Sant Adrià del Besòs ha multiplicat per sis els comptes que la llegeixen, creant interacció, resposta i debat.

En el mes de setembre Ràdio La Mina informava de la seva intenció d'emetre l'anunci de la convocatòria de l'1O, convidant a totes les persones de Catalunya a participar del referèndum. Aquesta declaració, que marcava des de llavors un posicionament clar, començava a despertar reaccions entre els perfils seguidors, assolint més de 3.000 retuits i més de 4.500 agradaments.

L'impacte va créixer quan el propi mitjà feia públic un comunicat on reivindicava el dret a la llibertat d'expressió i el dret a la informació, després d'haver rebut l'avís del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya advertent a la ràdio que s'abstingués d'incloure publicitat relativa al referèndum.

Lluny d'acatar l'ordre, els micròfons de Ràdio La Mina van rebre al llarg de les següents setmanes la visita de diferents referents polítics, com el líder de la CUP, David Fernández, entre d'altres.

L'actualitat catalana s'ha anat extenent en la programació fins al dia d'avui, on a més de 6.200 persones els agrada la pàgina de Facebook i on el nombre de perfils seguidors a Twitter supera els 6.100.

Amb més de 30 anys d'història, Ràdio La Mina és l'exemple que una combinació encertada entre context, tractament i mitjans pot donar lloc a grans resultats. Si encara no els heu escoltat, podeu fer-ho descarregant-vos els podcasts o en directe!

Bona feina, companys i companyes!