Recuperem l’APS del Passa’m memòria al Punt Òmnia

La pandèmia va aturar també la iniciativa intergeneracional del Passa’m memòria, un Aprenentatge i Servei que barreja estudiants de l’Institut Manuel Vázquez Montalbán i persones grans usuàries de la Creu Roja de Badalona. Dos anys més tard, recuperem aquest projecte amb més de vint participants i moltes ganes de compartir experiències i històries personals.

Fa anys que el Punt Òmnia de Salesians La Mina dinamitza el Passa’m memòria. I enguany, dos cursos després de l’aturada per la pandèmia, es recupera aquest espai d’intercanvi generacional entre joves i persones grans del territori. Al llarg de vuit sessions, l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Manuel Vázquez Montalbán i un grup de destinatàries de la Creu Roja de Badalona es trobaran per conèixer-se i aprendre dels relats personals del passat i del present.

A través de senzilles dinàmiques de coneixença, més de vint participants compartiran anècdotes, fotografies, receptes familiars, objectes importants per a elles, cançons i trossos de les seves vides per apropar les dues generacions. Unes històries que seran digitalitzades i entregades a les participants quan finalitzi l’experiència.

El Passa’m memòria forma part d’una proposta més àmplia per a l’alumnat de l’Institut Manuel Vázquez Montalbán, que rep el nom d’Implicart. Durant el primer i segon trimestre del curs el grup d’adolescents ha fet estades en entitats socials de Sant Adrià de Besòs en el format d’Aprenentatge i Servei.

Al final del procés, l’alumnat oferirà un acte de cloenda amb totes les participants dels projectes i del Passa’m memòria on exposaran una obra de teatre que han treballat durant el 3r trimestre i compartiran les experiències viscudes al llarg del curs.