S’allarga el desenllaç de l’ocupació de pisos públics al barri

Durant el mes d'octubre, des del nostre mitjà de comunicació publicàvem una recollida d'articles que donaven context a l'ocupació massiva de pisos al barri. Una problemàtica que tenia el seu origen a principis de l'estiu i que encara avui, més de mig any més tard, continua activa.

 

        

 

Fa més de sis mesos que La Mina va viure l'ocupació massiva de pisos públics per part d'un centenar de persones i la problemàtica encara no ha estat solucionada. Des de llavors, el Consorci del barri de La Mina, propietari dels habitatges, va denunciar les ocupacions il·lícites sense gran fortuna.

La justífica desestimava recentment les demandes que el Consorci presentava per la via penal: cap de les més de 50 denúncies interposades han prosperat perquè l'habitatge no està regit per aquest codi. I ara és el torn de provar sort per la via civil, un procediment més lent i on les demandes arrenquen des de zero.

La situació sembla que no tindrà un desenllaç gaire proper. I l'actualitat és preocupant per a l'organisme públic: més de mig centenar de cases de protecció ocupades de manera il·legal i sense una resposta ràpida aparent.