‘Sí que n’hi ha per tant’ – Campanya 25N 2023

  • Categoria de l'entrada:Dones

Enguany, sota el lema ‘Sí que n’hi ha per tant’, volem combatre aquest 25N els miscromasclismes, aquells comportaments i mostres quotidianes que passen gairebé desapercebudes perquè estan normalitzades i es realitzen impunement, però que també restringeixen la llibertat i la dignitat de les dones.

Aquest tipus de violència sexista no és denunciada com ho són altres formes de violència i és legitimada per gran part de la societat perquè s’acostumen a donar d’una manera dissimulada o des de l’humor i moltes vegades passen inadvertides. De micromasclismes n’hi ha de diferents tipus i el llenguatge n’és una gran font. Especialment, amb frases fetes i expressions col·loquials que fa anys que formen part de les nostres converses.

Amb la campanya ‘Sí que n’hi ha per tant’ volem qüestionar totes aquestes frases que deixem anar de manera més o menys informal i conscient i que també són violència. Perquè creiem que no hi ha masclismes petits ni inofensius.

Volem agrair molt especialment a totes les persones que ens heu fet arribar frases amb missatges i continguts micromasclistes, que molt sovint ens passen desapercebuts. Amb elles hem el·laborat els cartells que com cada any hem repartit pel barri de La Mina: