Tanquem la novena edició de l’APS Identitats i Miralls

A inicis del mes de novembre rebíem a les nou participants de l’Identitats i Miralls, una experiència d’Aprenentatge i Servei que fa nou edicions que desenvolupem amb l’alumnat de Treball Social de la Universitat de Barcelona. Ara, tres sessions de servei més tard, les integrants ens expliquen com ha estat aquesta experiència a través d’un vídeo i del bloc del projecte.

Us hem anat compartint les vivències de les nou participants de l’Identitats i Miralls a través del bloc de l’APS. Entre nervis i expectatives, ens han anat explicat amb què s’han trobat a les primeres sessions de servei, com han anat evolucionat en les segones trobades i amb quins col·lectius tancaven aquest petit cicle de descobertes.

Ara, fent la vista enrere i després d’uns dies per païr i digerir tot el viscut, ens fan arribar els articles finals amb les conclusions i reflexions entorn a l’Identitats i Miralls.

La Carla, l’Andrea i l’Andrea descriuen que “aquesta experiència ha servit a les tres per ampliar coneixements i posar en pràctica tot allò que han anat aprenent” al llarg del primer curs de Treball Social. També ens diuen que “una de les coses que més ha agradat ha estat poder escoltar en persona com viuen, com són, que és per ells i elles el seu barri.

La Laia i la Georgina, per la seva banda, ens fan un repàs de les tres sessions de servei que han desenvolupat a l’Identitats i Miralls. I destaquen: “Aquestes tres sessions ens hem emportat molts records i emocions que ens han fet canviar dràsticament el nostre punt de vista sobre La Mina, i a la vegada, ens hem sentit apel·lades com a consumidores de mitjans de comunicació i arrel d’aquesta experiència hem reflexionat sobre quin paper juguen en aquesta societat.”

El Jordi i la Carla titulen el seu article final com “La mirada introspectiva”. En ell, expliquen “D’aquest APS en sortim molt contents i amb la mirada més oberta; creiem que l’aprenentatge ens serà de molta vàlua, en el nostre futur, com a treballadors socials.”

La Jane també ens comparteix la seva visió. Per a ella, l’Identitats i Miralls ha suposat un petit canvi: “Tot el que hem aprés en aquestes sessions ho podem aplicar a la realitat de la societat on vivim. Ara tinc una altra manera d’analitzar la informació que ens arriba pels mitjans de comunicació.”

Des del desdelamina.net, un any més estem molt agraïdes per la participació de les estudiants, la seva implicació i la motivació amb què han preparat cada sessió. Per a nosaltres és un regal comptar amb alumnes com elles cada any. Ja són nou les edicions que hem viscut acompanyant-les en la seva particular descoberta sobre el barri La Mina. I per al desdelamina.net la descoberta no s’acaba.

Per això hem volgut tornar les ganes, la confiança i l’energia amb un vídeo que resumeix l’experiència. Està fet amb amor i agraïment per a totes les participants i el professorat de l’assignatura de Comunicació i Documentació de Treball Social.