Trencadís :: Homenatge al Camp de la Bota

El grup pictòric Artal’art, conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Adrià, l’Associació d’artesans Nou Barris i l’associació esportiva i cultural telefònica de Barcelona estan desenvolupant el projecte “Camp de la Bota”.

El projecte es va començar a fer realitat a principis de gener, a la plaça Mare Teresa de Calcuta. Es tracta de la construcció d’un mural amb trencadís, de 3 metres d’alt per 8 metres de llargada. Es va triar aquesta ubicació, per trobar-se al cor del barri i aquest trencadís pretén ser un record per a tots aquells veïns que van ser desallotjats de “la Bota”, per venir a viure a la Mina.

Al mural hi podrem veure una interpretació del Camp de la Bota de mitjans del segle passat. El castell del Camp de la Bota o també conegut com el Castell de les Quatre Torres, ocupa el lloc central del mural. A la dreta la roda gitana i just sota el castell una barca de pescador. A l’esquerra es pot veure roba estesa, que es mou pel vent i al fons la muntanya del Tibidabo, Torre Baró i l’emblemàtica Sagrada Família. Sota el mural la platja, de color blau, amb peixos i petxines.

Aquest projecte que es realitza sense ànim de lucre, amb l’objectiu de dotar de memòria històrica el barri, d’una forma artística, decorativa i col·lectiva. Actualment hi treballen unes 6 o 7 persones cada matí i es té previst acabar a finals de febrer.

Per part nostre, ja tenim ganes de veure’l acabat, i fer present un passat que omple de futur el barri.