Una Guía d’Acollida dona suport a la població nouvinguda

El seu objectiu és oferir a aquest col·lectiu la informació necessària per la seva incorporació a la societat

L’Ajuntament de Sant Adrià, amb el suport de l’àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona i la Secretaria per a la Immigració del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat, ha editat una Guia d’Acollida per a la població nouvinguda.

L’objectiu de la guia és fer arribar a aquest col·lectiu la informació necessària per facilitar la seva incorporació a la societat, descrivint els principals recursos i serveis que els poden ser útils al arribar a la nostra població: empadronament, targeta sanitària, escolarització dels nens i nenes, aprenentatge de la llengua, consultes i tràmits sobre estrangeria, treball, serveis socials…

La guia ha estat elaborada per una comissió on participen els principals serveis del territori implicats en la recepció inicial de les persones nouvingudes.

Aquest document està disponible, en diferents en 5 llengües (castellà, àrab, xinès, urdú i rus), a les oficines dels diferents serveis públics del municipi com ara l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, l’Oficina Municipal d’Escolarització i l’Oficina d’Informació per a Persones Immigrants –les tres ubicades a l’Ajuntament de Sant Adrià (pl. de la Vila, 12)- els Centres d’Atenció primària del municipi ( pl. del Dr. Trueta, s/n i c. del Mar, s/n) i el Centre de Normalització Lingüística (c. del Carme, 22), entre d’altres.