Una plaça, amb el nom de Maria Àngels Rosell

El Consell Municipal de les Dones de Sant Adrià de Besòs va proposar el nom de Maria Àngels Rosell, per a la futura plaça que hi haurà davant el nou CAP de La Mina. 

 

Aquesta iniciativa s'emmarca en el projecte "Carrers amb noms de dona"que es va iniciar fa 15 anys des de la regidoria de polítiques de gènere de Sant Adrià, ja que l'any 2001 es va posar de manifest que només 9 dels 172 carrers del municipi tenien noms de dona. L'objectiu d'aquest projecte és augmentar la presència dels noms de dones, que han fet aportacions importants a la nostra societat, en els carrers, places i espais públics de la ciutat, i que moltes vegades queden invisibilitzades o no són prou reconegudes.

Recordem que Maria Àngels Rosell va morir el passat mes de maig i va ser una dona molt vinculada a Sant Adrià i compromesa fins al final en la lluita per un món més just i igualitari. l'Any 2001 va fundar l'Associació de Dones de la Mina, Adrianes, amb l'objectiu de promoure la transformació d'aquest indret a través de la promoció de l'empoderament i l'ajuda mútua entre les dones del barri. Va participar activament en la Plataforma d'entitats de la Mina i en moltes altres iniciatives del barri i del municipi. Al desdelamina vam voler retre-li un petit homenatge en un article, on Josep Maria Monferrer va escriure una carta de comiat, recordant la vida compromesa i lluitadora de l'Àngels.

L'Ajuntament de Sant Adrià ha fet ressò d'aquesta notícia, que podreu consultar a la seva plana web.