XANCLETES LILES :: Associació Cat – Arif

Durant aquest mes de juliol ens hem plantejat fer un bon grapat d'articles on poder conèixer, compartir i reflexionar com s’està treballant actualment la qüestió de gènere, el feminisme i les seves propostes entorn de la transformació social.

Amb l'article de l'Associació Cat-Rif continuem amb aquests articles on diferents col·lectius i projectes ens presentaran les seves propostes, experiències i accions.

 

L'Associació Cat-Rif es constituí fa uns anys de la mà d'UNESCO Sant Adrià, per difondre la llengua i la cultura amaziga a la nostra ciutat.

Amal Aloui és una de les fundadores d'aquesta organització i és, a la vegada, mediadora i coordinadora de les classes d'alfabetització de català i castellà de Càritas – UNESCO Sant Adrià.

Dona discreta, treballadora, ferma i alegre desenvolupa un paper fonamental en el suport i acompanyament a dones d'origen migrant, especialment marroquines.

 

 

El seu lideratge positiu és un referent per a joves i dones marroquines que participen a les dues entitats. Ja sigui des de la promoció de la cultura amaziga (classes d'amazic en caps de setmana, balls tradicionals i espais de reflexió sobre la situació de la seva comunitat) com des de l'acompanyament als processos personals i familiars a aquestes dones, Amal és la mostra que hi ha moltes maneres de ser dona catalana.

Us presentem tot seguit una petita entrevista on la podreu conèixer una mica més.