XXV Setmana Cultural :: La Comunitat de la Mina

Durant aquesta XXVa Setmana Cultural s'han fet diferents activitats que han enfortit el teixit associatiu i veïnal del barri. Anem fent passes per construir una comunitat unida, participativa i implicada. En resum un barri de tots/es, on des del respecte puguem fomentar una bona convivència. L'últim article l'hem titular doncs, La Comunitat de la Mina, per recollir tots els esfroços que s'han fet en aquesta línia. 

 

Dilluns 30 de maig va tenir lloc a l'Espai Cultural Font de la Mina, la presentació del darrer llibre de Josep Maria Monferrer i Celades titulat El Pla de Transformació de la Mina, 2000-2015. Volum 3. Una especulació urbanística tapada sota un pla de transformació social. Un llibre que no vol oblidar qui som i d'on venim. Per a més informació podeu consultar la plana web de l'editorial Octaedro, on també podeu consultar les anteriors publicacions d'en Josep Maria.

L'acte va ser molt emotiu, es va fer evident que les lluites socials de la Mina, igual que les dels moviments obrers i populars d'arreu del món, persistiran i vam poder reafirmar que segueix viva la flama de la justícia i la dignitat per seguir construint un barri més just. .

Després de la presentació del llibre es va fer el pase de la película doumental 15 anys a Venus. Aquesta aborda la precarietat de les habitatges al barri, a causa de les diferents actuacions urbanístiques que no s'ha dut a terme, com l'enderrocament de l'edifici Venus. Per a més informació podeu consultar la seva plana web i l'article que vam publicar fa uns mesos al desdelamina

Al final de l'acte, de forma espontània es va fer un petit homenatge a Maria Àngels Roselldona lluitadora i activista social que ens va deixar el passat 14 de maig.

Dimarts 31 de maig el Casal dels infants va organitzar una tarda de joc, de ritmes i rialles. Una activitat oberta al barri que va tenir lloc al pati de l'Escola Mediterrània del barri.

Dimecres 1 de juny va tenir lloc a la Rambla de la Mina la Mostra d'Entitats. Es va triar la Rambla de La Mina, per visibilitzar aquest espai del barri, que sovint només serveix per creuar d'un cantó a l'altra.
Les entitats van poder donar a conèixer la seva feina i fer difusió de les activitats i serveis que ofereixen. Per a veure totes fotografies pou accedir al flikr del desdelamina.

Dijous 2 de juny la Plataforma Social de la Mina va fer una jornada de portes obertes dels nous locals que acullen la UEC i el Centre Obert de grans. Es van fer diferents visites guiades pels locals i tallers oberts a tothom.

Divendres 3 de juny L'Escola Cascavell va presentar, en una assemblea, el seu projecte de convertir-se en comunitat d'aprenentatge, amb el desig i l'objectiu de millorar els resultats acadèmics dels alumnes i, alhora, també la convivència. Es tracta d'una transformació sociocultural al si del centre educatiu i del seu entorn per aconseguir una escola de qualitat i d'excel·lència per a cadascun dels nens i nenes, així com per a les seves famílies. Per a més informació podeu consultar l'article publicat pel consorci. 

El mateix divendres també va tenir lloc a l'Espai Cultural Font de La Mina el Sopar d'Entitats. Es van reunir unes 200 persones que de forma festiva, vam celebrar que la flama associativa al barri segueix viva. El sopar va acabar amb un una actuació musical, on la gent, a ritme de rumba va poder demostrar que el barri encara té corda per estona.