15 anys i més :: Article conseller per als propers #15imés

Pels nostres 15 anys, hem volgut reunir algunes de les veus que més ens acompanyen en el dia a dia del projecte. Les nostres conselleres i consellers han fet memòria dels moments més intensos i emotius i ens dediquen algunes recomanacions per a la feina que se’ns gira després de l’estiu!

Els consells i les recomanacions de la Sandra Pardo

 

      

 

La Sandra Pardo, consellera i tècnica de Serveis Socials de l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs, ha triat una imatge que per a ella és mostra del recorregut del nostre projecte: “He escollit aquesta imatge perquè m’agrada que surti en David, que per a mí és l’ànima del desdelamina. Venint de 15 anys i amb 15 anys per endavant, amb una càmera que plasma la vida de La Mina i que plasma la narrativa, la construcció de la paraula i del projecte.”

Si hagués de tuitejar sobre el desdelamina.net, la

 

Els consells i les recomanacions de la Txell Paez

 

      

 

Tres són les imatges que triaria la Txell Paez, consellera del desdelamina.net i Tècnica de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs. En la primera, on apareixen dues persones intercanviant l’adhesiu I love La Mina, ella afegiria: “L’amor no es crea ni es destrueix, només es transforma segons qui l’acull.”

 

      

 

A la imatge de l’Assemblea de barri de l’any 2015, la Txell titularia: “El llenguatge es el déu en la carn extraviat”, (P. Valery).

 

      

 

I en la celebració de la diada de Sant Jordi al barri, com a peu de imatge, la Txell hi escriuria: “Enfront la intempèrie moral, la poesia”, (J. Margarit).

Si hagués d’escriure un tuit pels nostres 15 anys, ho tindria ben clar: “

I pel què fa un llibre, recomanaria “Teoria general de l’Oblit”, de Jose Eduardo Agualusa.

 

Els consells i les recomanacions del Xavi Capdevila

 

      

 

El Xavi Capdevila, antic dinamitzador del projecte, conseller i director de la Fundació Pare Manel, ens assegura que li és difícil triar una imatge. Però es decanta per aquesta fotografia d’una Cartografia Sensible on hi apareix el David entre tota la gent que va formar part de la passejada.
 
Si hagués d’escriure un tuit, dedicaria aquestes paraules: “Un tipo cuerdo. Un tirar y tirar de la cuerda. Un tener cuerda para rato…”, i les acompanyaria de les etiquetes #IloveDavid i #15imes, advertint que el “desdelamina es para siempre”.
 
I aprofitant que en Daniel Pennac ha recuperat la saga, ens proposa tornar a llegir la sèrie de la tribu dels Malaussène, amb episodis al barri de Bellville, que no és La Mina, però com ja sabem, a La Mina hi caben tots el barrris!

 

Els consells i les recomanacions del Guillem Pla

 

      

 

En Guillem Pla, conseller i educador de la PES La Mina – Salesians Sant Jordi, ha triat una imatge que ens fa tornar cinc anys enrere: es tracta de l’aniversari dels 10 anys del desdelamina.net, i l’escull perquè considera que és molt representativa del projecte.

Si en Guillem hagués de publicar unes paraules sobre el projecte al seu compte de Twitter, ho faria de la següent manera: “Si nun hai vinu, cantares y amor, esta nun ye la mío revolución. 15 anys i molts més!”

I sobre la recomanació literària, ens anima a llegir Asfíxia, del periodista independent Chuck Palahniuk, advertint-nos que la seva sàtira no ens deixarà gens indiferents!

 

Els consells i les recomanacions de la Mònica Ribera

 

      

 

La directora de la PES La Mina – Salesians Sant Jordi, la Mònica Ribera, també feia servir una imatge del nostre 10è aniversar per a il·lustrar el que li feia pensar i sentir el projecte.

Pel que fa als tuits, proposava piular que el desdelamina.net és “una forma de ser presents al barri, fent present alhora al barri a les xarxes socials” i afegia que sempre ha dit que “el desdelamina.net té una funció de visibilitzar el barri, fent d’altaveu de les coses que ens fant sentir orgulloses de ser on som i de ser d’on som.”

I si hagués de recomanar una pel·lícula que tingués relació amb el projecte? Anoteu: La estrategia del caracol!

 

Els consells i les recomanacions de l’Anna Masqué

 

      

 

L’Anna Masqué, antiga companya del desdelamina.net i treballadora de Serveis Socials de Barcelona, no dubta sobre allò que piularia al seu compte: “Imaginar, repensar, construïr, deconstruïr i tornar a mirar. El @desdelamina, una finestra del barri, explicada pel barri.”

I les seves recomanacions? El llibre “Porno Burka, desventuras del Raval y otras f(r)icciones contemporáneas”, de la Brigitte Vassallo; la pel·lícula “Captain Fantastic” i la sèrie documental “Wild wild country”.

 

Aquestes són les paraules que ens han dedicat els membres consellers del desdelamina.net. Com sempre, estem molt agraïdes de trobar-los a l’altra banda, assessorant i fent moure aquest petit espai a la xarxa i al barri!