25N :: La pandèmia no atura la lluita contra les violències masclistes

  • Categoria de l'entrada:desdelamina / Dones

El 25 de novembre es celebra el dia internacional contra les violències masclistes. Enguany, el context social sembla que ho posa més difícil per trepitjar els carrers i fer visibles les reivindicacions que es construeixen entorn a aquesta problemàtica. Però ni la pandèmia ni les mesures per aturar-la han de silenciar les nostres lluites.

Els municipis del territori ja han començat a posar en marxa les campanyes de sensibilització i denúncia contra les violències masclistes. I des del desdelamina.net, us les volem compartir perquè us hi sumeu, des de casa o des de la vostra feina. Perquè l’únic motiu vàlid per no celebrar el 25N ha de ser l’eradicació total de les violències vers les dones.

Des del dilluns 23 de novembre, a Sant Adrià del Besòs es realitzaran diferents activitats organitzades amb motiu del Dia Internacional contra les Violències vers les Dones. Sota el lema “Aturem les violències masclistes”, al llarg del mes es desenvoluparan propostes que pretenen sensibilitzar la nostra comunitat sobre la importància de lluitar juntes per acabar amb aquest greu conflicte social.

Sabem que aquesta edició està marcada pel context de la Covid-19. Per aquest motiu, moltes de les activitats es faran de manera virtual. Entre aquestes, trobem el concurs d’Instagram Te Quiero Bien, una formació en línia per a professionals a càrrec de l’Associació d’Assistència a Dones Agredides Sexualment o la xerrada “Relacions tòxiques: com identificar-les”, entre d’altres.

Podeu consultar totes les activitats a través del programa pel 25N de Sant Adrià del Besòs.

Un dels nostres municipis veïns, Santa Coloma de Gramenet, també ha fet públic ja el seu programa d’activitats pel 25N. En aquest cas, el lema de la campanya és “Més que mai, Santa Coloma no calla!”. I és que des de l’Ajuntament de la localitat adverteixen que arran de la pandèmia de la Covid-19, aquesta celebració “esdevé encara més necessària, ja que aquesta crisi ha tingut un major impacte sobre les dones i ha intensificat les situacions de violència masclista a les llars”.

Així doncs, Santa Coloma de Gramenet presenta un programa on la majoria dels actes es faran en format virtual. Tot i així, també podrem gaudir d’espectacles previstos al Teatre Sagarra i diverses intervencions al carrer per fer més visibles la lluita contra les violències masclistes al territori.

Entre les activitats, destaca la conferència central, “La violència és cosa d’homes”, la presentació en línia del projecte “DadesXDonesXCovid” o una performance al carrer «Cors que encara bateguen. Perfils d’absències intolerables».

Nosaltres us animem a fer una ullada al programa complet pel 25N a Santa Coloma de Gramenet i a sumar-vos a aquestes propostes!

Hem volgut fer una mirada una mica més enllà i compartir-vos també les propostes organitzades per la ciutat de Badalona. En aquest cas, l’Ajuntament ha programat també una sèrie d’activitats telemàtiques amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania contra les violències masclistes. Però l’acte central serà presencial i tindrà lloc a la plaça de la Vila, a les 17.30h del 25 de novembre i seguint tots els protocols sanitaris i complint totes les mesures establertes.

En aquest esdeveniment, es llegirà un manifest unitari, es farà un minut de silenci en memòria de totes les víctimes de les violències masclistes i es gaudirà d’una actuació a càrrec de la Federació de Dones de Badalona. 

Si voleu conèixer la resta d’activitats que es celebraran a la ciutat veïna, us animem a consultar el programa d’activitats pel 25N a Badalona.