8M: La Mina i Sant Adrià, amb el Dia Internacional de les Dones

  • Categoria de l'entrada:desdelamina / Dones

El barri de La Mina reivindica el Dia Internacional de les Dones amb una programació elaborada per les entitats que formen part del pebMINA. Enguany, per no coincidir amb els actes que es celebraran el 8M a l’altra banda del riu de Sant Adrià de Besòs, les activitats estan previstes pel dijous 9 de març. Una jornada que ens convida a sortir al carrer, participar i sumar-nos a les propostes per fer visibles i combatre, una vegada més, les desigualtats de gènere existents a la nostra societat.

La plaça Mª Àngels Rossell acollirà una trobada d’entitats i la lectura del manifest a les 10h. Seguidament, es convida al veïnatge i al teixit associatiu a un dinar de carmanyola i per la tarda, a partir de les 16h, els tallers prendran el protagonisme: memory, creació de pancartes, decoració d’espelmes… De fet, des del desdelamina.net dinamitzarem des del matí un racó d’estampació de samarretes i un mapa col·laboratiu per entendre com es viuen els feminismes al barri de La Mina. La tarda es completarà amb una Masterclass de Body Combat (de 16.30 a 17.30h), un espai de lectura amb històries per a la igualtat organitzat pel CIOD (de 17.30 a 18.30h) i una encesa d’espelmes a partir de les 18.30h.

A l’altra banda del riu Besòs, també s’ha dissenyat una programació d’actes i activitats. Sota el lema “Per un món on siguem socialment iguals, humanament diferents i totalment lliures”, de Rosa Luxemburg, es plantegen propostes lúdiques, reivindicatives i culturals per a grans i petits al llarg de les properes setmanes del mes de març. Del programa, es destaca la rua reivindicativa del 8 de març que sortirà de la pl. de la Vila a les 11 h.

També ens recomanen dues exposicions: «En Escena. Mirades femenines sobre la representació de les sexualitats a la cultura audiovisual”, que es podrà visitar del 6 al 20 de març a la Biblioteca de Sant Adrià, i “1983-2023, del Casal de la Dona al CIOD. 40 anys de polítiques d’Igualtat a Sant Adrià”, que s’inaugurarà el 13 de març amb un espai de trobada de dones que han estat vinculades al Centre d’Informació i Orientació de la Dona al llarg d’aquests anys. Podeu consultar tota la programació d’esdeveniments al web de Sant Adrià de Besòs.