Èxit absolut en la nova edició del festival de Cante Flamenco de la Mina

Més de 7.000 persones van acudir a aquest espectacle de cant on 3 cantaores d’una trentena de participants van ser guardonats


El parc de Besòs, a Sant Adrià, es va quedar petit dissabte al vespre per ser el marc de la 17a edició del Concurs de Cant Flamenc, organitzat pel Centre Cultural Gitano de la Mina. Més de 7.000 persones, segons els organitzadors, van omplir de gom a gom el recinte en un espectacle de cant en què es va guardonar els tres millors cantaores d’una trentena de participants que es van presentar enguany.

El primer premi va anar a parar al gadità Juan Delgado (dotat amb 2.400 euros); el segon, al riberenc Joaquín Gómez, El Duende (1.800 euros) i el tercer, al també gadità José Segovia, Canelita (amb 1.200 euros). El quart, cinquè i sisè classificats van obtenir també 300 euros de premi.

El fi de festa el van posar les actuacions d’El Guadiana, Luis El Zambo, Nouna i la família Jero de Jerez. Amb un públic entregat, la festa es va allargar fins ben entrada la matinada.

Els organitzadors estan molt satisfets amb l’èxit i l’afluència de públic d’aquesta edició. «Hem cobert totes les expectatives. Pel recinte hi han passat fins a 7.000 persones de tota la comarca i de més enllà», assegurava ahir el president del Centre Cultural Gitano de la Mina, Rafael Perona, que recordava amb orgull els començaments als anys noranta. «La Mina sempre surt per notícies negatives. Amb aquest festival volem demostrar que es fan coses i molt interessants», va concloure.

Enllaç relacionat

>>El Punt