Amb la vaga feminista, per canviar-ho tot!

  • Categoria de l'entrada:desdelamina / Dones

Fa un any que ens vam encoratjar per escriure sense complexes que “si ens aturàvem totes, s’aturava el món”. I aquest 8 de març del 2019, tornem a frenar el nostre pas per fer un salt al front.

Enguany el lema ha evolucionat. Ara, havent paït la revolució de la convocatòria de l’any anterior, “ens aturem per canviar-ho tot”. Un “tot” que parla de desigualtats i de violències, de precarietat, discriminació, inseguretat, tasques invisibles, menor accès a la formació professional i necessitat d’un treball de cures a fons, entre d’altres reivindicacions. Arreu del territori, les mobilitzacions posaran a punt una marxa que té el seu punt de mira en la dimensió laboral, de cures, de consum i estudiantil.

I és que segons l’Observatori IQ, tot i que les dones tenen més estudis superiors que els homes, ocupen menys càrrecs de responsabilitat en l’àmbit laboral i cobren gairebé un 24% menys. Alhora, conviuen amb el pes de les cures i les tasques domèstiques, representant el 48% de les persones que redueixen més l’horari laboral per conciliar-lo amb càrrecs familiars. I les dones continuen sent les que més temps dediquen a les tasques de treball no remunerat.

Nosaltres ho tenim clar: no ens manquen raons per sumar-nos a la convocatòria d’aquest 8 de març. Com a mitjà de dinamització comunitària i coneixement crític, ens posicionem adherint-nos a la Vaga Feminista, fent un “fos a lila” durant tota la jornada del proper divendres. El 8 de març no ens trobareu a la xarxa… ens veiem als carrers!

Imatge de la vaga feminista 2019