Aprovat el Pla Director Urbanístic de les Tres Xemeneies per a usos socioculturals

  • Categoria de l'entrada:Espai públic

Sant Adrià del Besòs i l’Ajuntament de Barcelona han aprovat el Pla Director Urbanístic (PDU) de les Tres Xemeneies. Amb aquest acord es preveu la transformació de 32 hectàrees en el litoral, les úniques que encara no han estat urbanitzades a l’àrea metropolitana.

Imatge de les Tres Xemeneies – Font: La Vanguardia

El Pla Director Urbanístic (PDU) de les Tres Xemeneies preveu generar un nou barri i activitat econòmica, així com equipaments i infraestructures i canvis a l’espai públic. I concretament, pretén acollir un gran parc de 12 hectàrees i 5.000 nous veïns i veïnes en 1.844 pisos, el que suposa un increment del 15% de la població de Sant Adrià del Besòs.

Les 32 hectàrees que estan pendents de transformació estan delimitades per les vies del tren, el mar i la desembocadura del riu Besòs. Una circumstància que suposa un risc per a la Plataforma per la conservació de les tres xemeneies de Sant Adrià. El col·lectiu considera que es tracta d’un territori molt sensible a nivell medioambiental. Així ho explica el president de la Plataforma a alacarta.cat:

Les Tres Xemeneies són una construcció protegida com a Bé Cultural d’Interès Local i encara no està clar què esdevindran d’acord amb el PDU. La Plaforma apunta que seria interessar generar un equipament en forma de hub internacional de coneixement per al desenvolupament sostenible i la pau.

Seguirem atentes als possibles canvis o demandes que es generin entorn al Pla Director Urbanístic de les Tres Xemeneies per compartir-vos-ho.