CENTRE OBERT GRUPO UNIÓN :: 2ª Setmana Temàtica (Dijous)

Què volen ser de grans els menuts del Centre Obert? Avui el grup de petits coneixeran totes les possibles vies de formació del sistema educatiu actual.

Els nois i noies del Preju han viscut la segona Setmana Temàtica del centre d’interès basat en el Quixot i l’ideal cavalleresc de l’autonomia.

Convertits ja en uns cavallers han viscut la seva primera aventura centrada en l’assoliment de l’autonomia a l’escola.

L’objectiu d’aquesta setmana serà aprofitar l’escola tot recollint el lema “Con titulación mejor ocupación” de la campanya d’absentisme d’aquest curs.

Tot just comença la segona Setmana Temàtica… què els hi espera els menuts del grup de petits??

El dijous va ser el moment d’expressar què volien ser de grans, un petit exercici de somiar que tots els nens i nenes sempre han fet i van conèixer totes les possibles vies de formació del sistema educatiu actual.


[Foto: Grupo Unión]

A partir d’aquí van participar d’una dinàmica semblant a un joc de rol. Per tot el local del centre obert hi havia amagats diferents papers que representaven la primària, la ESO, els cicles formatius etc. En funció dels papers que van trobar i, en conseqüència, de la formació que havien obtingut van poder accedir a diferents professions.


[Foto: Grupo Unión]

Alguns van poder experimentar la satisfacció d’accedir a la professió que volien i alguns a la decepció de no poder optar a moltes feines pel fet de no tenir la primària o la ESO.


[Foto: Grupo Unión]

Al final de la setmana, el Quixot ens havia ensenyat una manera de ser lliures, la formació.