Col·loquen la primera pedra de la residència universitària del Campus Diagonal-Besòs de la UPC

El passat 25 d'octubre, en un acte simbòlic, es va col·locar la primera pedra de la residència universitària del Campus Diagonal-Besòs de la UPC. L'equipament es començarà a construir durant el mes de novembre i la inversió superarà els 14 milions d'euros.

 

       

 

La nova residència universitària del Campus Diagonal-Besòs de la UPC podria estar en ple rendiment el curs acadèmic del 2019-2020. Pel moment, i en un acte simbòlic, ja s'ha col·locat la primera pedra de l'equipament. Es calcula que l'edifici tindrà una capacitat per a 300 estudiants i personal docent i investigador i la inversió superarà els 14 milions d'euros.

La residència constarà de vuit plantes, concebudes al voltant d'un espai obert central, i comptarà amb un total de 80 habitacions individuals, 79 habitacions per compartir amb lliteres i 14 habitacions dobles, una sala de música, gimnàs, cafeteria i restaurant, piscina, diverses terrasses i aparcament de vehicles i bicicletes. 

L'empresa LIFE és l'encarregada de dur a terme la construcció i gestió universitària de l'equipament i seguirà els estàndards d'eficiència energèntica Passive House, amb un conjunt de mesures riguroses per reduir l'impacte ambiental.

La col·locació de la primera pedra va coincidir amb la Festa Popular de Benvinguda per a veïns, veïnes, estudiantat i resta de la comunitat universitària del Campus Diagonal-Besòs. Durant la jornada, es van poder visitar les instal·lacions de l'EEBE i participar de la mostra d'entitats i d'un dinar popular acompanyat de música en directe.