Comunitat i associacionisme en la 27a Setmana Cultural

Mostra d'entitats, jornada de treball als horts comunitaris, sopar amb el veïnatge… són algunes de les propostes que formaven part del programa de la Setmana Cultural al barri.

 

      

 

Del 22 al 27 de maig es va celebrar la XXVIIa edició de la Setmana Cultural a La Mina. Les entitats i els organismes que hi conviuen van programar una sèrie d'activitats que, a banda de potenciar la cohesió i el teixit social, van apostar per apropar-se a reflexions al voltant de la salut pública, l'educació, la perspectiva intercultural o la salut mediambiental.

La Setmana Cultural d'enguany s'obria amb una xerrada i un debat organitzats per Airenet al Saló d'Actes de la Biblioteca sota el nom "Per un barri digne, net i saludable".

 

      

 

La participació en aquesta celebració tradicional es feia especialment visible en la Mostra d'entitats, que aquest any va tenir lloc a la Plaça M. Àngels Rosell, al davant del CAP La Mina. Les exposicions van anar acompanyades d'espectacle, com l'actuació dels Castellers de Sant Adrià del Besòs i l'exhibició de ball de les més petites del projecte PROAMINA.

 

      

 

      

 

El dijous 24 de maig va ser un dels dies amb més propostes culturals. A primera hora, també a la Plaça M. Àngels Rosell, "La Mina s'activa" saludava al sol amb una classe de gimnàstica amb gent gran. I des de les 10 del matí fins a les 19h, l'Hort Comunitari del barri veiapassar diferents entitats i veïns i veïnes que col·laboraven amb el manteniment i la plantació de noves llavors.

El dia finalitzava amb l'estrena del vídeo "Aules de sorra", sobre l'educació al Camp de la Bota, a una de les sales de la UPC.

 

      

 

La màgia es traslladava al Casal Cívic durant la tarda del divendres. I la sala d'actes de la Biblioteca acollia la "Trobada entre barris", organitzada pel grup de dones Les Adrianes, amb l'educació com a epicentre de discussió i debat.

Aquella mateixa nit, el sopar comunitari d'entitats i veïns i veïnes es celebrava finalment a la Sala Pinós. I La Mina Camina tancava la Setmana Cultural el dissabte ben d'hora.

Totes les activitats, llevat del sopar, van ser gratuïtes i estaven obertes al públic. Si voleu fer-vos una idea més ajustada de com es van viure aquests dies, no dubteu en perdre-us una mica per la nostra galeria fotogràfica al Flickr!