El concert “El somni d’Orfeu” arriba als nens i nenes del barri

  • Categoria de l'entrada:Cultura / Educació

Gràcies a la Fundació Centre Internacional de Música Antiga de Jordi Savall en colaboració amb el programa d’artterapia de la Fundació Naccari-Ravà a la PES La Mina, les nenes i nens del Centre Obert van poder gaudir d’un concert molt especial el passat divendres.

 

El concert “El somni d’Ofeu” forma part del projecte ORPHEUS XXI. Aquest és un projecte intercultural, pedagògic i creatiu promogut a favor dels joves refugiats i immigrants (de qualsevol nacionalitat i origen) amb un coneixement o talent musical i amb l’objectiu d’ajudar-los a perfeccionar els seus coneixements i el seu talent, tot creant les condicions favorables per a que puguin fer música i
compartir-la entre ells i amb joves de diversos grups ètnics i culturals.

El reconegut músic d’origen siri Moslem Rahal, juntament amb d’altres músics professions i sota el mestratge de Jordi Savall ha cercat diversos músics immigrants i refugiats a Catalunya i Europa amb els quals ha treballat a nivell musical, creatiu i pedagògic per a desenvolupar un programa de concert
professional i atractiu.
 

En concret, el concert recull músiques d’orient i occident oferint així un viatge cultural per diversos països, tots ells tan diferents i alhora tan rics i interessants. Un concert que posa en comú a músics de diverses cultures i religions i que fa possible el diàleg i l’entesa a través del llenguatge universal de la música.
 

 

Degut a les guerres al Pròxim Orient, a la pobresa, la fam i els governs autoritaris a diversos països d’Àfrica i d’Àsia, una gran quantitat de famílies i de persones innocents han arribat a Europa tot cercant la pau i unes condicions de vida millors. ORPHEUS XXI vol ser una forma d’obrir les portes i les fronteres a aquestes persones, acollir-los i mantenir viva l’esperança i la lluita per un món en el qual no sigui necessari fugir de la barbàrie, on hi regni la tolerància, la dignitat i el respecte per la vida humana.