Concurs d’arquitectura per al nou edifici del Campus Diagonal-Besòs de la UPC

El Campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) que es troba al costat del barri vol començar a idear el seu sisè edifici, que comptarà amb més de 10.000 m2 per atraure centres i grups de recerca. Per aquest motiu, l’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha convocat un concurs d’arquitectura obert fins el proper 15 d’abril.

El futur del sisè edifici del Campus Diagonal-Besos, ubicat entre Sant Adrià del Besòs i Barcelona, ja pot estar gestant-se entre les participants del concurs d’arquitectura que ha convocat l’INCASÒL. Aquest, que serà l’Edifici D del Campus, es construirà sobre preexistències ja executades consistents en fonaments i part de l’estructura de les plantes soterrànies. Haurà de tenir un volum de dues alçades: d’una banda, planta baixa, més sis plantes d’alçada, i d’altra, planta baixa més tres plantes d’alçada, donant lloc a un edifici esglaonat.

Els dissenys del nou edifici del Campus hauran de preveure que sigui una estructura altament sostenible. Es valoraran les propostes que incloguin sistemes passius i bioclimàtics en la seva estratègia energètica. També es tindrà en compte que l’edifici sigui flexible en la distribució dels espais, i sostenible econòmicament, tant pel que fa a la seva execució com en el seu manteniment.

Pel que fa al concurs, el jurat estarà format per membres de l’INCASÒL, la UPC, la Fundació b-TEC Campus Diagonal-Besòs, el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs. La convocatòria compta amb un pressupost de 769.997,36 euros (IVA exclòs) i un termini d’execució de 3 anys i 10 mesos.

El Campus Diagonal-Besòs, al complet

El Campus Diagonal-Besòs de la UPC va ser inaugurat l’any 2016 i actualment compta amb 3.500 estudiants i 400 docents i investigadors de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE). Amb el disseny i la construcció del nou edifici, es podran acollir centres i grups de recerca que es sumaran a la resta d’unitats que ja es troben en funcionament.

Entre els espais que estan en marxa trobem el nou parc del Campus Diagonal-Besòs de la UPC, que serà inagurat avui, dia 17 de març, en un acte que es transmetrà per streaming a partir de les 12.30h. En aquesta mateixa trobada, es col·locarà també la primera pedra d’un nou edifici destinat a Oimes, Startups i cotreball.