Conclouen les últimes sessions del projecte “Identitat i Miralls”

Les sessions dels projecte "Identitats i Miralls" ja han arribat al seu final. Les alumnes han completat el curs i ens ho expliquen a través dels seus darrers articles. A partir d'ara, toca reunir-se per tancar l'edició i compartir en grup les experiències viscudes.

      

Sota el títol "Última sessió, últimes visions", la parella formada per l'Annaïs i la Mireia van explicar-nos les trobades amb en Jacobo Muñoz i el Francesc Duran, dos membres del Consell Editorial del Desdelamina.net, i amb la Montserrat Luesma, l'encarregada de l'àrea de comunicació del Consorci del Barri La Mina: "I després d’aquest dia de visions molt diferents només podem dir que el pas per a aquest projecte ha sigut curt! Marxem del barri pensant que això ja està apunt d’acabar-se i que tenim més ganes de fer coses, que el barri té una història i un present que enganxa i que ve de gust seguir formant-hi part i, on esperem que això no sigui un adéu sinó un fins aviat."

La darrera sessió al barri per part de l'Anna i la Clàudia va servir per conèixer a l'equip de Suport a les Juntes d'Escala i a la Montse Prats, treballadora social del col·legi Sagrat Cor del Besòs: "mai havíem tingut l’oportunitat de poder parlar directament amb una treballadora social, i això ens va permetre a banda de conèixer el barri i saber més sobre la notícia, conèixer l’àmbit en el que es mou i la feina que realitza ella com a treballadora social a l’escola. Va ser una sessió de 10."

"Com una Feria de Abril" és la comparació que el Lorenzo i l'Ariadna van establir amb les seves últimes hores al projecte. En aquesta ocasió, van gaudir de l'oportunitat de parlar amb un membre del Campus Rom, actualment estudiant per a l’accés a la Universitat per a majors de 25 anys, i amb el Grup de Grans del Centre Obert PES La Mina: "Aquestes sessions, personalment, ens han estat molt enriquidores i les hem gaudit moltíssim. Atès que hem tingut la fortuna de no quedar-nos només amb la cosmovisió de la gent paia, perquè les últimes sessions les hem pogut compartir amb persones romanies. Trencant-nos així, els estereotips que els atribueixen."

El recopilatori d'articles de la darrera sessió el completen els treballs de la Sara i el Miguel Ángel. La parella va xerrar amb dos veïns del barri: en Sergi Moreno, titular de la Plataforma d’Educació Social de La Mina, i l'Eduard Fuentes, membre del Consell Editorial del Desdelamina.net: "Sergi nos llama la atención sobre un colectivo sin visibilidad en el barrio; aquellos que no son problemáticos, los que sí han estudiado".

A més, les participants de "Identitats i Miralls" van rebre la visita de la periodista Helena López Vallejo, qui va dedicar un article a El Periódico ("La Mina, tras el espejo") per parlar de l'experiència, del projecte i de la seva metodologia.