El Desdelamina, convidat a les Jornades “Barrio y prácticas artísticas”

El passat 30 de juny el nostre projecte va participar d’unes jornades organitzades per Nexes / Espacio -E, del col·lectiu Idensitat. L’objectiu: presentar-nos i intercanviar experiències amb altres iniciatives creatives de barri.

 

       

 

Idensitat organitzava els dies 29 i 30 de juny la Jornada “Barrio y prácticas artísticas” i el Desdelamina va ser un dels projectes convidats. L’objectiu de la trobada era debatre, potenciar i mostrar diferents realitats entorn als barris i la cultura de l’art, fent visibles les connexions entre aquests dos elements.

La segona part de la jornada, on hi vam estar presents, va iniciar amb una presentació global dels projectes participants. Aquests, més enllà del Desdelamina, eren els següents:

Bon Viver de les Arts: activitat promoguda pels barris de Baró de Viver i Bon Pastor, on hi col·laboren fins a 30 entitats diferents per a generar un espai d’activació socio-cultural.

Diàleg de Dones: espai d’acollida i socialització per a dones migrades, focalitzat en el barri del Raval i amb la finalitat de fomentar la perspectiva de gènere i la interculturalitat.

La Volta: projecte cultural desenvolupat al barri de Sant Narcís, a Girona, per a recuperar i habilitar projectes en residència vinculats al món de l’art, l’artesania i la cultura.

El Solar de la Puri: espai comunitari que acull una conjunt de projectes autogestionats al barri de Poble Sec.

 

       

 

I seguidament, va tenir lloc un espai de taules d’intercanvi de projectes i barri, dinamitzades i vinculades als projectes presentats. En elles, s’exposaven algunes de les característiques principals d’aquestes propostes (factors d’èxit i fracassos, metodologies, gestió dels recursos, connexions dins i fora del territori…), que permetien repassar breument la història de cadascuna i fer visibles els contextos i les realitats específiques.

 

       

 

Des del Desdelamina agraïm molt que comptin amb nosaltres per a traslladar la nostra experiència a La Mina més enllà de les fronteres del territori. Per la nostra part, continuarem treballant… encantades de participar de més iniciatives!