des de l’estiu

A desdelamina.net no ens n’aniríem tranquils de vacances deixant-vos orfes de web durant tot el més d’agost. És per això que hem preparat reculls temàtics amb articles que hem considerat interessant recuperar. Per a preparar els reculls estivals hem estat repassant tots els articles publicats i ens hem donat conta de la molta i bona feina feta durant aquest curs 2010/11.

A vegades a desdelamina.net ens agrada disfrassar-nos d’àngels de la història. Amb els ulls ben oberts ens disposem a escoltar els fets del passat que reclamen redempció al nostre present. És llavors quan ens disposem a recuperar ruines d’entre l’aire dels morts que reaprofitem per a escriure articles que ens alliberen per uns instants dels remolins del progrés i la forta sensació de perill que desprenen.  

estiu2010visualpanic2.jpg

“Hay un cuadro de Klee que se llama Angelus Novus. En él se representa a un ángel que parece como si estuviese a punto de alejarse de algo que le tiene pasmado. Sus ojos están desmesuradamente abiertos, la boca abierta y extendidas las alas. Y este deberá ser el aspecto del ángel de la historia. Ha vuelto el rostro hacia el pasado. Donde a nosotros se nos manifiesta una cadena de datos, él ve una catástrofe única que amontona incansablemente ruina sobre ruina, arrojándolas a sus pies. Bien quisiera él detenerse, despertar a los muertos y recomponer lo despedazado. Pero desde el paraíso sopla un huracán que se ha enredado en sus alas y que es tan fuerte que el ángel ya no puede cerrarlas. Este huracán le empuja irrefrenablemente hacia el futuro, al cual da la espalda, mientras que los montones de ruinas crecen ante él hasta el cielo. Ese huracán es lo que nosotros llamamos progreso.” Tesis Sobre Filosofia de la Historia, W. Benjamin

>Barcelona recupera la platja del Somorrostro
> Fent memòria del Somorrostro
>Construint la ciutat democràtica
> Lliguem els territoris, construïm ponts, agermanem barris

 

La foto que acompanya l’article esta realitzada per Visual Panic i esta publicada al seu flickr