Des de l’estiu :: Les propostes culturals no han fallat a les seves cites al llarg del curs!

Entitats i col·lectius han organitzat esdeveniments que han multiplicat la vida als carrers de La Mina. Carnestoltes, Setmana Cultural, Concurs Literari de Sant Jordi… Feu un cop d'ull a algunes de les propostes que més moviment han despertat!

 

     

 

El 2017 arrencava amb força i a ritme de batucada amb la rua de Carnestoltes. Petits i grans omplien els carrers del barri amb disfresses dedicades enguany al món de la ciència. Al voltant d'unes 500 persones van participar en aquest esdeveniment anual que aplega a nombroses entitats i col·lectius que conviuen a La Mina.

La festa va estar ben carregada de música, bon ambient i de comparses i va finalitzar amb un benerar que va repartir 50 litres de xocolata desfeta caleta i més de 500 melindros per a tots i totes!

 

     

 

El mes de març va arribar acompanyat de propostes disposades a conmemorar el dia de les dones. Durant tota una setmana, el barri va gaudir d'activitats organitzades per reivindicar la igualtat de condicions entre gèneres.

Les jornades van comptar amb la participació de diverses associacions i agrupaments de La Mina, que van col·laborar per preparar diferents actes comunitaris.

 

    

 

I si parlem de cultura, cal que parlem també d'educació. I en aquesta línia, destaquem l'entrevista que vam realitzar a la Marta del Campo, directora del Institut Escola de Sant Adrià del Besòs.

En ella, la Marta ens parla d'una nova línia educativa que iniciava tot just a principis del curs 2016-2017. I ens feia referència també a les necessitats educatives del barri, de les seves primeres sensacions com a directora i de l'aposta per aquest nou model.

 

     

 

Com cada 8 d'abril, el Poble Gitano celebrava el seu Dia Internacional. I la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC) organitzava una sèrie d'actes per commemorar la història i la cultura del col·lectiu.

Enguany, l'acte oficial va girar al voltant de l'antigitanisme i va comptar amb la tradicional ofrena de flors al riu Besòs.

 

    

 

Una de les apostes educatives i culturals que feia explícites el poble gitano era la demanda de reconeixement de la seva història dins de la societat catalana.

En aquesta línia, Sant Adrià del Besòs es convertia en el primer municipi que insta la Generalitat a què la història del col·lectiu s'ensenyi a les escoles.

 

    

 

Parlem de cultura, de tradició, de lletres i de participació… parlem de Sant Jordi! El 20 d'abril, l'Espai cultural Font de La Mina va acollir a petits, joves i grans en el tradicional Concurs Literari.

La 17a edició d'aquesta festa al barri va estar carregada de premis i de molta màgia. Els millors moments del Concurs Literari els podreu trobar a la galeria d'imatges del desdelamina.net!

 

    

 

Del 21 al 28 de maig, La Mina va estar de celebració. La XXVI Setmana Cultural va omplir els espais comuns del barri. La festa arrencava amb la 2a Cursa Solidària i posava el seu punt i final amb la caminada popular del programa La Mina Camina.

Feu-ne un cop d'ull per saber com es va desenvolupar la inauguració de l'exposició fotogràfica del Camp de la Bota a l'Espai Cultural Font de La Mina o com els més petits van participar en el Dia del Joc amb les entitats del barri i en els horts comunitaris, pintant les parets de l'espai i plantant plantes aromàtiques!

 

    

 

I no podem tancar aquest recull de propostes amb la cultura com a eix central sense fer referència al 27è Concurs Festival de Cante Flamenco La Mina. Organitzat pel Centre Cultural Gitano de La Mina, l'esdeveniment va acollir fins a quatre actuacions i enguany va fer un homenatge a Camarón de la Isla, perquè es complien 25 anys de la seva mort.