desdelaminaTV, Premi Civisme als mitjans de Comunicació

Estem molt contents de poder-vos dir que la nostra proposta de televisió comunitaria desdelaminaTV ha estat distingida amb el 17é premi de Civisme als Mitjans de Comunicació que convoca la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya

Quan al mes de maig, varem decidir presentar el projecte a aquests premis, doncs desdelaminaTV ja començava a consolidar la seva presencia a la xarxa i al barri, ens va semblar que ja era una proposta que podia encaixar en uns premis que valoren el tractament del civisme i que tenen un impacte social.

Però, qui ens havia de dir que desdelaminaTv acabaria essent el projecte guanyador del premi?

Doncs segurament vosaltres, totes les persones, veïns i veïnes del barri o no, que se senten de La Mina, que dia a dia hi treballen, hi viuen o que en volen millorar la seva realitat i amb les qui volem compartir aquest premi del que formeu part

 

Que son els Premis Civisme?

Els Premis civisme tenen tres modalitats:

El Premi Serra i Moret és el primer premi de civisme convocat. Data de 1982 i porta el nom del politic i escriptor Manuel Serra i Moret. Premia obres d'assaig, treballs pedagògics, còmics i guions de curtmetratge sobre civisme.

Els Premis Jaume Ciurana volen fomentar en el jovent el gust per les responsabilitats, la capacitat associativa, la cooperació i l'esperit de servei, i també el compromís envers la societat i l'estimació i el respecte per la natura.

Aquests premis van ser instituïts per l'Associació Mossèn Batlle, fa vint anys, en record i homenatge a Jaume Ciurana i Galceran, antic escolta i soci de l’entitat, d’inqüestionable estimació a Catalunya i d’exemplar actuació cívica.

Els Premis als Mitjans de Comunicació amplien el camp de participació als àmbits televisiu, radiofònic, premsa escrita i de pàgines web de contingut cívic. Guardona treballs o conjunt de produccions que hagin sobresortit pel tractament dels valors de civisme i hagin exercit un determinat impacte social.

 

I és en aquest darrer, en el que desdelaminaTV ha estat guardonada amb el Premi als Mitjans de Comunicació en la modalitat web.

El jurat d’aquesta 17ena edició considera aquest projecte "un exemple de dinamització comunitària i n'ha destacat la capacitat d'implicar veïns del barri, tot fomentant el periodisme social."

Han estat companys de viatge en aquest premi, la Televisió de Catalunya, en la modalitat de producció televisiva; Catalunya Ràdio, en la modalitat de producció radiofònica i la Fundació Casal l'Amic en la modalitat de premsa escrita. Cosa que encara posa en més valor el premi rebut per la nostra proposta

El lliurament dels premis es celebrà el passat dia 22 d'Octubre a l'Auditori de Barcelona,en un acte presidit per Josep Lluís Cleries, Conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

 

Des d'aqui volem donar les gràcies a tothom i molt especialment als participants de la secció Gent del Barri per la seva generositat de donar-nos el seu testimoni del passat, del present i del  futur del barri.

 

Moment en que en David i en Quim recullen el premi de mans del Coseller Cleries
(foto: sala de premsa, departament de Benesta i Famíla)

 

 

+ informació:

Nota de premsa del Departament de Benestar i Família

Dossier DesdelaminaTV2012