Diàlegs sense fronteres al Sant Adrià del segle XXI

Un homenatge a la diversitat i riquesa cultural del veïnat de Sant Adrià. Històries de vida de veïns i veïnes que conviuen en l'amor, la solidaritat, l'art i l'esport. Històries que fan de la diferència una virtut i de la diversitat una oportunitat.

A finals de novembre de 2014 apareixien unes fotografies de gran format sota l'autopista del Maresme al seu pas per Sant Adrià. Eren rostres i històries de vida. Una més de les ramificacions del projecte "Diàleg sense fronteres" que ens explica la riquesa que suposa la diversitat cultural, la importància del diàleg entre persones per veure que allò que ens uneix és molt més que no pas el que ens separa.

Aquest projecte està impulsat per la Fundació Ciutadania Multicultural-Mescladís i compta amb la col·laboració de diferents administracions públiques així com del Museu d'Història de la Immigració de Catalunya. Apart de la instal·lació fotogràfica, que encara es pot veure sota l'autopista, el projecte també ens explica quatre històries de vida construïdes a partir dels diàlegs sense fronteres. Podem conèixer la història d'amor de la Maria José i en Paco, la vocació solidària de l'Amel i la Consol, l'afició per la lluita esportiva compartida per l'Oscar i en Tami, així com la passió per l'art de la Carla i en Salvador.

Finalment, per copsar encara millor aquestes quatre històries, podem veure-les en forma de documental, creat pel cineasta Alberto Bougleux i que es va estrenar el passat 18 de desembre, dia internacional de les persones migrants.

Diàlegs sense fronteres – El documental de Alberto Bougleux a Vimeo.