Dos veïns del barri, reconeguts com a mediadors per la Generalitat de Catalunya

L'Antonio Carmona (tio Curro) i en Ricardo Borja (tio Lisardo), veïns del nostre barri i membres del Consell d'Ancians del Poble Gitano, han rebut de mans dels Consellers d'interior i de Benestar Social el carnet de la Generalitat de Catalunya que els reconeix com a mediadors, en l'acte que es va celebrar al Palau de Mar de Barcelona el passat dia 9 d'octubre.

El Consell d'Ancians és un dels principals recursos de mediació del Pla Integral del Poble Gitano. Els seus membres son persones de la Comunitat gitana que gaudeixen, degut a una trajectòria vital viscuda amb coherència amb els valors de la seva cultura, del reconeixement del poble gitano.

Actualment el Consell intervé en casos de conflicte, en la relització de tasques preventives, de sensibilització i de millora de la convivència i la cohesió del poble gitano. Una de les seves funcions destacades és la del foment del diàleg entre eñs diferents col·letius veins d'un mateix barri

En l'acte, els consellers Cleries i Puig van destacar el paper del poble gitano en la construcció de la societat catalana “sense perdre la seva cultura i la seva identitat” i van posar de manifest els valors de cohesió i integració que aquest col·lectiu hi aporta.

En la mateixa línia de actuar per a garantir la convivència, els consellers van encoratjat als assistents a seguir treballant juntament amb les institucions.

 

Veure la nota de premsa al portal web de la Generalitat de Catalunya

Les fotos s'han extret de la nota de premsa del portal web de la Generalitat de Catalunya