Inaugurada l’oficina per al reallotjament de les famílies de l’edifici Venus de La Mina

  • Categoria de l'entrada:Societat

Avui, amb la presència de la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, i l’alcaldessa de Sant Adrià de Besòs, Filo Cañete, s’ha formalitzat l’obertura de l’oficina tècnica que s’encarregarà els pròxims mesos del procés de reallotjament de les famílies que viuen a l’edifici Venus del barri de La Mina.

Aquest ha estat un moment molt esperat al barri, i una data que havia quedat marcada al calendari de moltes famílies quan es va anunciar a finals del mes de maig. Tot i això, els veïns i veïnes no amaguen el seu escepticisme després de tants anys de lluita i d’esperar que el procés es posi finalment en marxa. Paqui Jiménez, representant de les famílies afectades de l’edifici Venus i present a l’acte, ha deixat clar que aquest només “es el disparo de salida, ahora hay que esperar que se nos convoque”.

I és que no es preveu pas que el procés sigui ràpid. La complexitat de la situació fa pensar que s’allargarà durant mesos mentre s’estudien els casos un per un i es determinen els possibles desenllaços per a cada família. Ara mateix es consideren tres opcions: el reallotjament dins el barri, el reallotjament fora del barri, o una indemnització econòmica. L’alcaldessa Filo Cañete ha volgut puntualitzar, però, que no es descarta que a causa de la complexitat dels casos a estudiar, calgui trobar altres opcions més enllà de les tres plantejades.

L’alcaldessa també ha mencionat la futura construcció de dos nous blocs de pisos al barri per poder allotjar les famílies, als que s’haurien de sumar els ja construïts (que van ser ocupats abans de ser assignats per al reallotjament) a partir de la gestió dels qui ara hi viuen. Filo ha demanat paciència i la necessitat de fer-ho bé, alhora que ha assegurat entendre l’escepticisme que hi pot haver entre els veïns i veïnes de l’edifici Venus.

Per la seva banda, la consellera Violant Cervera no ha volgut concretar dates ni avançar els quins seran els resultats del treball de l’oficina tècnica recentment estrenada. Si bé també ha mencionat la implicació de l’Incasol i la construcció dels nous blocs de pisos, ha demanat temps (mesos) per poder veure la situació i començar a concretar-ne les possibles solucions.