El Club De LLuita Olímpica La Mina protagonista del 30 Minuts de TV3

El poliesportiu era una de les velles reclamacions veïnals que va veure el seu fruit a partir del treball conjunt de veïns i veïnes en el procés del Pla de Transformació del Barri. En aquest context, el Club de Lluita Olímpica La Mina ha sapigut lluitar contra estigmes i prejudicis i construir un dels clubs més importants en la Federació Espanyola de Lluita, amb nombrosos premis internacionals i esportistes becats al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat

 El documental del 30 Minuts retrata la lluita diària dels entrenadors Elisardo, Juan Carlos, Gervasio Deffer per, a més d’entrenar a bons esportistes, no deixar endarrere bons hàbits i valors fora de lo merament esportiu. Per això, les periodistes Blanca Delatorre i Mireia Pigrau també s’endinsen en la vida quotidiana dels lluitadors per a veure com el Club els ajuda a progressar personalment a més d’obtenir èxits en competicions internacionals.

Els àmbits d’actuació del Pla de Transformació no noméspreveien cambis urbanístics i millora d’equipaments, també havia d’actuar per desterrar estigmes i marginalitats i que els habitants de La Mina poguessin disfrutar dels mateixos drets i deures que qualsevol habitant europeu. No hi ha dubte que el Club LLuita ho ha aconseguit.