El desdelamina fa 20 anys i ho celebra amb una festa!

  • Categoria de l'entrada:desdelamina

Fa 20 anys, algú va creure que el barri necessitava i mereixia un mitjà que treballés per construir una imatge pública més real, plural i honesta amb la seva comunitat. Per a llavors, ja existia també Ràdio La Mina, però internet cada vegada guanyava més protagonisme i a la xarxa no hi havia encara cap projecte que comuniqués des del propi territori.

L’antic Grupo Unión i la comunitat Salesiana van idear llavors una proposta que estigués a mig camí de la comunicació i l’educació social, que és el marc en què sempre s’ha mogut el desdelamina.net. I va néixer així una iniciativa diferent, diversa i polifacètica, liderada pel Miquel Pascual i el David Picó, amb el suport d’Alberto Larraz, que de manera voluntària va ajudar a donar-li estructura i forma al portal.

Durant aquestes dues dècades, el projecte ha comptat amb molts altres dinamitzadors i dinamitzadores. Cadascuna ha bolcat la seva motxilla d’experiències i eines. I el desdelamina, que ha mantingut sempre una essència permeable i líquida, s’ha deixat moldejar per tots aquests aprenentatges. Així, ha impulsat propostes com l’Identitats i Miralls, que fa més d’onze edicions que es realitza, l’I love La Mina, les Cartografies Sensibles, les Converses o Objectiu Venus, entre moltes altres. Totes han tingut cura d’un mateix propòsit: parlar i escriure des del barri, a partir del relat col·lectiu de les seves protagonistes, defugint d’estereotips i donant-li una volta als titulars i al sensacionalisme que acostumem a llegir sobre La Mina.

Ara que fa 20 anys que emparaulem algunes de les coses que passen al territori, volem celebrar-ho. Perquè La Mina ja no és el que era, i això no està tan malament. I perquè la resistència i la lluita per sobreviure en un panorama on els grans mitjans i els canvis digitals ens trepitgen els talons no és fàcil però és possible. Malgrat la incertesa i la manca de recursos, el projecte continua viu, i els malabars que es fan des de l’entitat per fer-lo créixer sorgeixen efecte. I això s’ha de festejar.

Per això, us convidem a totes a participar d’aquesta celebració el proper dijous 14 de desembre, a partir de les 18h, a l’Espai Cultural Font de La Mina. L’acte comptarà amb les següents activitats:

18h – Presentació del llibre Objectiu Venus. A càrrec de Paqui Jiménez, Andreu Merino i Agustí Clua, i dinamitzada per María Moreno.

19h – Taula Rodona “Comunicant des de les perifèries”. Amb la participació d’Araceli Muñoz (docent de Treball Social a la Universitat de Barcelona), Jordi Ribalaygue (periodista a El Periódico), Claudia Frontino (fotoperiodista), Rubén Hidalgo (periodista local al Línia Nord)  i David Fernández (periodista i activista social). La dinamització serà a càrrec de Sandra Pardo.

20h – Música per celebrar els 20 anys del desdelamina.net

Per participar, no cal confirmar l’assistència. Esteu totes convidades… per 20 més fent barri amb vosaltres!