El documental Sara, una reflexió sobre la memòria històrica del poble gitano

L'Associació Veus Gitanes estrenava durant el mes de març un documental centrat en la recerca dels orígens de la persecució del poble gitano.

 

      

 

Els Cinemes Girona acollien l'estrena del documental Sara, una peça audiovisual que reflexiona sobre la recuperació de la memòria històrica del poble gitano. Dirigit per l'Eva Cruells, aquest llargmetratge està protagonitzat per la Sara Perona, una jove del barri de La Mina que decideix,  a partir d'un treball de recerca a l'escola, investigar sobre la persecució del poble gitano al llarg de la història.

"Jo he estudiat la història de l'esclavitud africana, la dels inques, però mai el que hem passat els gitanos. Això no és història d'Espanya? És molt fort que faci 600 anys que som aquí i seguim estant invisibilitzats", explica la Sara a una entrevista realitzada per El Periódico.

El documental Sara vol mostrar la diversitat de la cultura gitana i alhora apoder els i les més joves. El film ha generat força impacte a les xarxes socials, obtenint el reconeixement d'altres entitats.