El ‘Hub Digital, de l’Audiovisual i del Videojoc’ pren més forma

A inicis del 2022 us informàven de la futura creació d’un Hub audiovisual a les Tres Xemeneies. Ara, la idea pren més forma després de mesos de coordinació entre la conselleria de Cultura de la Generalitat i els ajuntaments de Sant Adrià de Besòs i Badalona.

Aquesta setmana la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, visitava l’espai on s’ubicarà el Catalunya Media City, el Hub Digital, Audiovisual i del Videojoc. L’acompanyaven també l’alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete, i l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro. Ha estat un reunió tècnica sobre el terreny per avançar en la construcció del projecte. Fins el moment, les tres parts han estat treballant de forma coordinada per engegar una proposta que pretén esdevenir l’activació econòmica del territori i suposar un impacte positiu per als veïns i veïnes de les dues ciutats i de tot l’eix Besòs.

De fet, recentment el Departament de Cultura i els dos ajuntaments s’han reunit amb entitats i associacions veïnals dels dos municipis per explicar el projecte Catalunya Media City, resoldre dubtes i escoltar les aportacions dels veïns i es portaran a terme més reunions en els propers mesos. El Catalunya Media City s’ubicarà als peus de l’edifici de Les Tres Xemeneies i serà un dels projectes del Pla Director Urbanístic de la zona.

Està previst que el CMC sigui un projecte públicoprivat que comptarà amb la tecnologia més avançada: platós d’última generació i sales de testeig d’UX; espais per a creació de continguts interactius (VR/XR); laboratoris de projectes d’intel·ligència artificial; 5G i robòtica; estudis de sonorització i enregistrament de podcasts; Data Center amb alta connectivitat per a producció i edició remota, entre altres.

El nou Hub pretén acollir i formar a professionals en tota la cadena de producció de l’audiovisual i del videojoc i dels serveis associats. Segons informem des del propi ajuntament de Sant Adrià, més de 80 empreses, agents sectorials i institucions acadèmiques, entre altres, ja han manifestat el seu interès a través de cartes d’adhesió al projecte.