S’aprova la darrera vesió del Pla Director Urbanístic de les Tres Xemeneies

  • Categoria de l'entrada:Societat

Després d’alguns interrogants plantejats al llarg d’aquestes setmanes entorn al futur de les Tres Xemeneies, sembla que les coses comencen a estar més clares. La Generalitat de Catalunya ha aprovat la versió gairebé definitiva del Pla Director Urbanístic (PDU).

Finalment, es construiran 1.783 habitatges a la zona de les Tres Xemeneies, entre Badalona i Sant Adrià. Una xifra que està per sota de la primera versió del Pla Director Urbanístic i de la proposta dels 1.959 pisos que es posaven sobre la taula recentment. I sobre el tipus d’habitatge, el PDU destinarà 1.069 pisos de preu lliure i 714 de protecció oficial.

Imatge extreta de: commons.wikimedia.org

Un altre aspecte que amoïnava a les dues ciutats era l‘amenaça d’edificar en un sector que té probabilitats altes de patir inundacions una vegada cada 100 anys. En aquest sentit, es contempla elevar el cost d’edificació dels inmobles, s’acondicionaran humedalls en el futur parc i es traçarà una línia de cota propera al Besòs per drenar les crescudes d’aigua.

La transformació del territori passarà també per la creació d’un hub audiovisual. Fa unes setmanes el president de la Generalitat visitava el que serà el Catalunya Media City. Es tracta d’un campus digital de l’audiovisual i el videojoc que podrà ser una realitat l’any 2030.

La inversió total per a la construcció del nou barri es preveu entorn als 80 milions d’euros. Tot i que aquesta versió del PDU encara no és totalment definitiva, sembla que l’aprovació serà un simple tràmit que es farà efectiu a finals d’aquest mes. Per al inici de les obres, però, encara caldrà esperar una mica més. S’espera que tot arrenqui entre els propers 18 i 24 mesos.