El Projecte Educatiu de Barri assumeix el repte de construir una #Educació360

El pebMina ha estat seleccionat per l'Aliança Educació360 com a projecte comunitari per oferir més i millors oportunitats educatives a joves i infants del barri.

 

      

 

Entre els 111 projectes presentats a la crida #ComunitatsqueEduquen, el Projecte Educatiu de Barri ha estat escollit per a formar part de l'Aliança Educació360, una proposta per promoure més oportunitats educatives amb equitat i connectar temps i espais educatius.

Entitats, serveis i administracions de Sant Adrià del Besòs han treballat plegades per aconseguir vincular els espais i agents del barri sota l'objectiu de generar una educació a temps complet, on els aprenentatges i espais de la vida de infants i joves estiguin connectats per millorar-ne l'èxit educatiu, personal, social, acadèmic i laboral.

Impulsada per la Fundació Jaume Bofill, la Diputació de Barcelona i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, l'Aliança Educació360 pretén impulsar més i millors oportunitats educatives en el temps lectiu i no lectiu, acompanyant en la construcció dels itineraris de cada infant i jove en els seus projectes vitals, amb equitat i sense exclusions. Per a fer-ho, s'aposta per impulsar un total de 30 projectes, tot promovent experiències d'educació a temps complet, sistematitzant coneixement, metodologia i recerca i generant connexions entre els agents que hi participen.

 

      

 

En aquest sentit, el pebMina, escollit per formar-ne part, ha participat de 3 sessions de capacitació per incrementar el seu potencial educatiu, rebent eines i recursos sobre aspectes com la inclusió, la personalització dels aprenentatges o les xarxes educatives. Tot seguit, ha elaborat un prototip de treball amb la finalitat de reduir les barreres del temps, l'espai i les funcions dels agents educatius i connectar aquests tres elements per incidir en l'èxit educatiu i donar resposta als reptes socials en la complexitat del territori.

Al final del procés, els 30 projectes rebran acompanyament i mentoria, i després d'una valoració per part d'un jurat, 3 seran els projectes premiats.