El projecte Passa’m memòria atrau l’interès del Diari de l’Educació

Aquest projecte d'intercanvi i aprenentatge intergeneracional que es desenvolupa al barri s'ha colat entre les pàgines del Diari de l'educació. Valorem què en diuen!

 

      

 

El Passa'm memòria es planteja com un projecte de relació entre diferents generacions de Sant Adrià del Besòs, com un espai de comunicació i d'intercanvi i com una iniciativa per recuperar una part de la història popular del municipi i de les seves habitants.

Amb aquests objectius, la proposta concentra, al Punt Òmnia PES La Mina, a un grup de joves de quart d'ESO de l'Institut Manuel Vázquez Montalbán i a un grup de dones d'entre 60 i 70 anys. Cada divendres, durant al voltant d'unes deu sessions de dues hores, es reuneixen a l'aula d'aquest espai per compartir visions i històries de vida.

A través de senzilles dinàmiques de coneixença, les participants intercanvien objectes, relats o fites de la seva biografia personal i el resultat és gratificant per a la majoria d'elles.

"La gent és simpàtica i et deixes anar. Elles ens poden ensenyar coses de la vida i de les relacions i nosaltres els aportem novetats", explica la Maria, una de les estudiants que hi participa. La seva reflexió, juntament amb d'altres, les va recollir el periodista Jaume Carbonell al Diari de l'Educació, en un reportatge dedicat al projecte. No dubteu en fer-li un cop d'ull!