EL RECICLATGE

El Centro Cultural Gitano ens fa unes reflexions sobre el reciclatge amb motiu de la decoració nadalenca de la Rambla.

RECICLAR és aconseguir que quelcom que ja no ens serveix pugui recuperar la seva utilitat o convertir-se en un producte nou.
El que no serveix ho tirem a les escombraries, però les escombraries no desapareixen sinó que van a amuntegar-se als abocadors.

Hem d’actuar i no quedar-nos observant com anem destruint el món, i podem començar per coses molt senzilles en els nostres costums i la nostra vida de cada dia.

La manera més barata i segura de tractar les escombraries és la del sentit comú: GENERAR MENYS RESIDUS I RECICLAR-NE MÉS.

RECICLAR és aconseguir que quelcom que ja no ens serveix pugui recuperar la seva utilitat o convertir-se en un producte nou .

Els plàstics són uns dels productes més contaminants tant en la seva fabricació com en la seva destrucció.

En el cas del projecte de decoració La Mina arriba al Mar hem deixat treballar la imaginació i hem convertit ampolles i garrafes en onades, peixos o gavines. Però el que podem fer cada dia és utilitzar els contenidors corresponents per a que productes com els papers, els cartrons, els vidres, els tetrabricks o els plàstics siguin reciclats en centres especialitzats.

Reciclar és una responsabilitat de tots, doncs els recursos són del NOSTRE MÓN i no són infinits.