Els artistes Zosen i Mina fan més possible #unaMinadeColor

En les darreres setmanes, les grues, les mirades i les brotxes han ocupat la façana del bloc de pisos del carrer Estrelles del barri. Ara, els colors s’enduen el protagonisme de l’edifici. I és que els artistes Zosen i Mina s’han encarregat de donar vida a un mural d’art urbà que pretén millorar el paisatge visual de La Mina.

Justament amb aquest objectiu, el de reconvertir alguns espais del barri, es posava en marxa el projecte participatiu “Una Mina de Color”, que emmarca aquesta intervenció artística. La idea és convertir el “no lloc” en creació i en art per revitalitzar l’espai públic, i fer-ho a través de la col·laboració entre entitats i agents del barri. Tant és així, que els artistes han rebut inspiració prèviament per dissenyar l’obra: “Vam fer tallers amb els nens i ells van ser els nostres inspiradors amb dibuixos. Hi ha objectes molt representatius de La Mina: la natura, l’amistat, la igualtat, la música, el flamenc, la guitarra o la multiculturalitat”, expliquen en Zosen i la Mina a una entrevista realitzada pel Diari de Sant Adrià.

Imatge del mural del Zosen i Mina al carrer Estrelles

Diversos mitjans de comunicació s’han fet ressò d’aquests 250m2 de colors. És el cas de TimeOut, amb l’article “La nova intervenció d’art urbà que omplirà de colors La Mina”, on es parla sobre l’esdeveniment i sobre els orígens d’aquesta parella artística.

També TV3, en el telenotícies vespre, va dedicar un espai a la novetat dels nostres carrers. El Casal Infantil La Mina, una de les primeres entitats que va treballar amb la canalla per plantejar els esbossos del mural, feia d’altaveu de la notícia al seu canal de Twitter:

 

El mural, que en la imatge anterior encara es trobava en procés, va finalitzar el passat dissabte 25 de gener en una jornada participativa. Joves i nens i nenes de PES La Mina i del Casal Infantil La Mina van fer les últimes pinzellades a la façana. Amb aquesta intervenció, creadores i artistes aconseguien canviar un racó de la fisonomia del barri, trencar amb el monocolor i oferir un descans visual i de respir, tot comunicant i expressant des de la positivitat.

Joves fent les últimes pinzellades al mural