Els gegantons de la Mina a la Festa dels Passadors

Els gegantons de la Mina van participar de la Festa dels Passadors, que es va celebrar el passat diumenge 21 de febrer en honor a la Geganteta Eulàlia.

Aquell ofici de passadors, que servia per ajudar a travessar el nostre riu Besòs, quan una besosada s’enduia el pont, era molt necessari. Aquell servei pels més desvalguts i per travessar el bestiar, carros, sacs, etc. es feia imprescindible.

festa_passadors_2010_013.jpg

S’ha de pensar que, l’actual Carretera de Mataró, durant segles, era la via que conduïa a França, per tant, l’antic "Camí Ral". D’aquí la importància d’aquell ofici de passadors en travessar el riu Besòs, just en el seu pas per Sant Adrià.

Aquest ofici, Dones del Futur, consideren que cal recordar-lo i homenatjar-lo, per haver estat ben arrelat a Sant Adrià i per tal, signe d’identitat del nostre municipi.

festa_passadors_2010_080.jpg

Per això ens van convidar a aquesta festa tot dient:

"Veniu!! petits i grans. Porteu flors, dibuixos, poemes, escrits… o el que vulgueu, per homenatjar aquells antics passadors a través de la Geganteta Eulàlia. Ella representa perfectament aquell ofici, en anar a coll-i-bé del gegant Adrià"

Els nostres gegantons, l’Alfita i el Dedalito, no s’ho van voler perdre i allà van anar a passar un matí de diumenge ben especial.

festa_passadors_2010_074.jpg

 

Les fotos que acompanyen aquest article estan publicades al album de Tronada, diables i diablesses de Sant Adrià ha publicat a Picasa. Pots veure les histories d’aquesta colla al seva web.