Fent memòria del Somorrostro

El més passat, ja us parlavem de les jornades celebrades a la biblioteca Font de la Mina sobre el barri del Camp de la Bota i les barraques. Aquesta vegada us volem tornar a parlar dels barris de barraques a través de la petició que la Comissió Ciutadana per a la Memòria dels Barris de Barraques de Barcelona va entregar a l’alcalde de Barcelona.

campo_bota1.jpg

Aquesta iniciativa ciutadana, en part animada pel documental deTV3Barraques. La ciutat oblidada” i l’exposició “Barraques la ciutat informal” del Museu d’Història de Barcelona, ha fet una primera petició per tal d’anomenar un tram de la platja de la Barceloneta amb el nom de Somorrostro.

La proposta ha estat acceptada per la Ponència del Nomenclator i està només a l’espera de l’aprovació definitiva pel Consell Plenari de Ciutat Vella.

Des de la Comissió es feliciten per aquest primer objectiu aconseguit, i esperen que a finals d’aquest més les plaques ja puguin ser visibles a la platja. A la vegada, asseguren que encara queda molt camí per tal de recordar barris com: el Camp de la Bota, la Perona, rere el Cementiri de Montjuic

La noticia aparegué en varis mitjans, entre ells El Periòdico de Catalunya i TV3

Us deixem, també, dos articles apareguts al quadern en català del diari Público en que s’exposa la proposta, a la vegada que es fa un resum molt interessant sobre la història d’aquests barris.

Aquells barris que ningú volia veure

Retornar el nom a cada cosa