Els gitanos s’apleguen en una eucaristia pel beat gitano Ceferí Giménez

La comunitat parroquial va acollir famílies gitanes de tota la diòcesi que enguany volien celebrar la festa del Pelé al barri de La Mina.

 Els gitanos s'apleguen en una eucaristia pel beat gitano Ceferí Giménez

Mig centenar de persones van assistir, el passat dia 8 de maig, a la Missa Gitana que, amb motiu de la festivitat del beat gitano Ceferí "Pelé" Giménez, va organitzar el Secretariat de Pastoral Gitana de l’Arquebisbat de Barcelona, que enguany va tenir com a marc la Parròquia de la Mare de Déu de les Neus, al barri de La Mina de Sant Adrià de Besòs.

Els gitanos s'apleguen en una eucaristia pel beat gitano Ceferí Giménez

En la seva homilia el gitano Mn. Muñoz va proposar "l’oncle Pelé" com a model de vida cristiana i gitana: "Va passar pel món compromès amb la seva fe, vivint-la a través de l’Eucaristia i la pregària, sent un bon pare de família, ajudant gitanos i no gitanos en allò que podia i posant pau allà on se’l demanava que fes de mediador. Per aquest compromís amb la justícia i la pau va ser assassinat".

Els gitanos s'apleguen en una eucaristia pel beat gitano Ceferí Giménez

En les pregàries dels fidels els gitanos van demanar espontàniament per a què els joves gitanos tinguin les oportunitats que els permetin demostrar les capacitats que Déu els ha donat. La celebració va estar animada per la música gitana de Rafael Reyes i Rafael Gil, al cant, i de Juan Manuel Vargas, al toc. Espontàniament, algunes gitanes van ballar al final de l’Eucaristia. Posteriorment va tenir lloc un moment de germanor entre els assistents.

Pots llegir l’article complert a la web dels Salesians de Barcelona.