L’exposició fotogràfica “El Camp de la Bota” s’obre pas a Barcelona

L'exposició que relata la vida educativa del Camp de la Bota ja es pot visitar al Museu Blau de Barcelona, entre els dies 10 i 29 d'octubre. Aquesta recollida fotogràfica recorrerà diversos punts de la ciutat.

         

 

El Museu Blau de Barcelona acull l'exposició "El Camp de la Bota: Memòria històrica d'un barri que va lluitar per la seva dignitat". La mostra, produïda per Josep Maria Monferrer al capdvanat de l'Arxiu Històric de La Mina, pretén construir un relat sobre el paper que l'educació va tenir en aquest antic barri de barraques.

L'itinerari fotogràfic recorre la memòria d'aquest territori, que s'extenia durant els anys 50, 60 i 70 a la frontera de la platja entre Barcelona i Sant Adrià del Besòs, just on ara s'ubica el Museu Blau i el recinte del Fòrum.

L'exposició vol, per tant, reivindicar i mantenir viu el record d'una lluita protagonitzada per les famílies que hi van viure i per educadors i educadores com l'escolapi Francesc Botell, qui va posar en marxa mètodes innovadors per vèncer l'analfabetisme, la precarietat i l'atur.

Quan finalizti el seu pas pel Museu Blau, la mostra recorrerà altres espais públics. El Centre Cívic Sant Martí serà el proper en acollir-la, entre els dies 3 i 22 de novembre. Recordem que anteriorment l'exposició també es va instal·lar a l'Espai Cultural Font de La Mina i al Centre Cívic Besòs.