La Mina, exemple de lluita contra el fracàs escolar

  • Categoria de l'entrada:Educació

“Potser La Mina és l’únic lloc on Albert Einstein s’equivocaria, perquè allà un prejudici és molt més fàcil de desintegrar que un àtom”. D’aquesta manera inicia el diari Ara un article sobre el paper de les entitats del barri en la lluita contra el fracàs escolar. I afegeix: “És també un exemple de com convertir l’escola en el nucli de la vida comunitària”.

Imatge del diari Ara sobre l'Institut Escola La Mina

Imatge extreta de l’article del diari Ara

En aquest sentit, l’article fa referència a la labor de teixir energies i connexions entre els diferents serveis i associacions educatives del territori. La figura del Institut Escola La Mina, en comunicació directe amb altres projectes del barri, és un reflex de la mirada en xarxa que s’hi projecta. 

Parlar d’educació en clau comunitària és parlar del repte que treballa el Projecte Educatiu del barri de La Mina (pebMina) amb la proposta “Itineraris 360”, emmarcada en la iniciativa “Educació360. Educació a temps complet”. Es tracta d’un projecte que pretén treballar des de diferents àrees per assolir un èxit educatiu òptim i lluitar contra el fracàs escolar, repensant l’educació des de la comunitat i el treball col·laboratiu.

Imatge Itineraris 360

En aquest sentit, us compartim també una guia pràctica per a entitats en clau 360, que ofereix algunes eines per millorar l’impacte en les oportunitats d’aprenentatge que envolten a infants i joves en tots els moments, espais i temps de la seva vida.