Els Punts Òmnia de Catalunya han atès més de 46.000 persones en el 2020

  • Categoria de l'entrada:Educació

La digitalització de la vida quotidiana ha estat clau per sobreviure i relacionar-nos en aquest temps de pandèmia. El 2020 ens ha demanat reinvenció i disposició per als canvis. I les noves tecnologies han estat un factor determinant per a fer-ho possible. En aquest sentit, la Xarxa Òmnia ha treballat al territori català per apropar la comunitat a les TIC i fomentar la inclusió i cohesió social a través del clic i la pantalla.

Imatge extreta de la Xarxa Òmnia

Més de 46.000 persones han estat ateses pels Punts Òmnia de Catalunya al llarg del 2020. Malgrat que la Covid-19 ha transformat totes les esferes de la vida comunitària, aquestes espais d’alfabetització digital i dinamització han sabut adaptar-se i generar noves propostes per escurçar la distància social del confinament.

Durant el 2020, la Xarxa Òmnia ha organitzat gairebé 9.000 activitats al territori català. Moltes de les quals, s’han digitalitzat i compartit en format virtual. La majoria d’aquestes han estat relacionades amb l’aprenentatge d’eines, recursos i altres tipus de formacions. Però també han fet relació a l’ocupabilitat i a l’acció comunitària.

Al llarg del 2020, ha estat fonamental traspassar les barreres físiques per anar més enllà. El repte ha passat també per reduir l’escletxa digital i afavorir la inclusió, fent que l’accés a les noves tecnologies no suposés una trava en el camí cap a la cohesió social.

Totes aquestes dades han estat recollides a través del vídeo “La Xarxa Òmnia durant el confinament”, disponible al seu canal de Youtube:

Els dos Punts Òmnia del barri de La Mina

Al nostre barri també comptem amb aquests espais. Concretament, amb dos d’ells. És el cas del Punt Òmnia Centre Cultural Gitano de La Mina i del Punt Òmnia PES La Mina.

Aquests dos Punts estan disponibles per als infants, joves i adults del barri que tinguin necessitat d’aprendre i accedir a les noves tecnologies. Entre les propostes, podem trobar els espais oberts, espais taller, espai de curs o les formacions per a entitats del territori. 

Us recomanem que, si esteu interessades, contacteu amb els dos espais per consultar les activitats actuals, adaptades a les mesures de seguretat per la Covid-19.