Els veïns de l’edifici Venus reclamen 2.760.000 euros al Consorci

  • Categoria de l'entrada:desdelamina

Un grup de 46 famílies de l'edifici Venus ha interposat una demanda judicial exigint el pagament de 2.760.000 euros al Consorci de del Barri de La Mina (on hi són presents els ajuntaments de Sant Adrià de Besòs i Barcelona, la Generalitat i la Diputació de Barcelona ) per la paràlisi que des de fa més de 6 anys afecta el procés d'expropiació i enderroc d'un immoble que roman en estat ruïnós i insalubre davant la inactivitat de l'Administració.

 

Des del Col.lectiu Ronda apunten que l'any 2009, el Consorci del Barri de La Mina va aprovar inicialment el projecte d'expropiació dels habitatges de l'edifici Venus i el reallotjament dels veïns. La mesura estava inclosa en el Pla Específic de Reordenació i Millora (PERM), amb el qual es preveia una intervenció global al barri per regenerar-ne l'entorn urbanístic.

Posteriorment, però, expliquen que el Consorci va instar els veïns a pagar gairebé 40.000 euros per poder accedir als nous habitatges. Els afectats s'hi van oposar i van presentar al.legacions assenyalant que la mesura anava en contra el Decret Haus que la Generalitat havia aprovat el 2009, on s'estableix que els veïns afectats per una expropiació tindran dret a rebre gratuïtament un nou habitatge similar al que perdin.

El Col.lectiu Ronda assegura que el projecte de l'edifici Venus està "en compàs d'espera" des que el 2010 el Consorci va desestimar aquestes al.legacions, i els advocats apunten que no han tingut constància de l'aprovació definitiva de l'expedient d'expropiació. En aquest sentit, afegeixen que fa gairebé set anys que els pisos construïts per a reallotjar els afectats estan sense utilitzar "i permanentment vigilats per evitar que siguin ocupats".

Al mateix temps, els advocats lamenten que el juliol del 2014 el Consorci iniciés la rehabilitació d'alguns dels habitatges de l'edifici Venus, fet que interpreten com una "renúncia" al PERM.

Per aquests motius, expliquen els advocats, un grup de 46 veïns ha decidit acudir als tribunals per exigir una indemnització al Consorci a raó de 10.000 euros per cadascun dels 6 anys de retard que acumula el projecte d'expropiació. Alhora, els afectats insten l'administració a "aplicar als veïns de La Mina el mateix criteri que fa servir per resoldre conflictes similars a altres districtes menys estigmatitzats per la misèria i la marginalitat".

 

Pots consultar la noticia publicada als següents mitjans:

> La VanguardiaVecinos del edificio Venus reclaman 2,7 millones de euros al Consorcio de la Mina

> Ara.catLes famílies de l’edifici Venus demanden el Consorci de la Mina per la "paràlisi" del procés d’expropiació