En marxa Akana, un projecte de teatre comunitari sobre la història del poble gitano

Un projecte d'intervenció socioeducativa a través de les arts escèniques amb infants i joves gitanes i gitanos del barri. Així es defineix Akana, una iniciativa teatral que ja es troba en funcionament.

 

        

 

Treballar les arrels del poble gitano a partir d'una proposta escènica multidisciplinar. Aquest és l'objectiu d'Akana, un projecte d'intervenció socioeducativa que neix de les arts escèniques i on hi participen infants i joves de La Mina.

Aquesta iniciativa pretén fer visible la història del poble gitano des d'una perspectiva antiracista i decolonial que posi en evidència la persecució reiterada i la negació cultural que el col·lectiu ha experimentat al llarg del temps. 

El projecte, que està acompanyat per diferents professionals de les arts escèniques, ja es troba en funcionament i té cabuda a l'Auditori de Sant Martí. Aquest mateix espai ja va acollir la primera fase de l'activitat amb un assaig general obert al públic el passat 21 de gener. Però l'estrena definitiva es preveu pel mes de juliol del 2018.