En marxa el projecte “Truquem a la porta”, per acompanyar i assessorar al veïnat de La Mina

  • Categoria de l'entrada:Societat

Ja està en marxa el projecte “Truquem a la porta”, on sis veïns i veïnes de La Mina fan el porta a porta a 480 llars del barri, començant per l’edifici Saturn. El projecte consisteix a escoltar, acompanyar i informar al veïnatge dels recursos i les activitats de les entitats de La Mina, dels serveis públics que s’hi ofereixen i a fer altres tipus d’assessorament. El “Truquem a la porta” està promogut pel Consorci del Barri de La Mina, el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) i la Plataforma d’Entitats i Veïns/es de La Mina.

Des del juny i fins el desembre, els 6 veïns i veïnes que fan el porta a porta, anomenats promotors socials, visiten casa per casa al veïnat per conèixer la seva situació i necessitats i donar-li informació útil. L’escolta i l’assessorament a cadascuna de les llars es fa de forma confidencial i gratuïta. Un cop conegut el cas i la situació en què es troba la família visitada, els promotors socials poden derivar i acompanyar el veí o veïna als recursos i/o entitats de La Mina que donin resposta a les necessitats detectades.

El perfil de les persones promotores del projecte és el de veïnes i veïns coneguts i respectats al barri, que han estat formats per la CONFAVC per fer els assessoraments. En concret, les informacions que donen tenen a veure amb el Pla de Besòs del Barri de La Mina, les ajudes pel pagament del lloguer, la hipoteca o els subministraments bàsics, el servei de l’oficina energètica de La Mina, els beneficis de la Renda Garantida de Ciutadania i l’Ingrés Mínim Vital, els recursos sobre la ocupació i la formació que ofereix l’oficina del SIOL i altres serveis per a infants i famílies. A més, el programa  serveix per reconnectar el veïnat amb el barri i fer xarxa comunitària.

Precisament, a la propera edició de la Festa Major de La Mina, que se celebra el 23 i 24 de setembre, l’equip de “Truquem a la porta” instal·larà una parada amb informació pròpia i d’altres recursos que també impliquin agents i entitats del territori. Situada davant dels edificis Saturn i Venus, l’stand oferirà també informació sobre els actes de les festes del barri.